2O8A9324.jpg

FI*VULPES SOMALIKISSAT

Pienimuotoista somalikissojen kasvatusta - rakkaudesta rotuun

MILLAINEN ON SOMALIKISSA?

Somalikissa eli tuttavallisemmin somppu on aktiivinen, seurallinen ja leikkisä rotu. Se tykkää kiipeillä ja on hyvin ketterä eikä korkealle hyppääminen tuota ongelmaa.

 

Somalikissa kiintyy syvästi omaan ihmiseensä ja haluaa olla mahdollisimman lähellä, sylissä (tai mieluiten ihan kasvoissa kiinni) kehräämässä. Somppu valtaa öisin tyynysi tai käpertyy kainaloosi, keikkuu hartioilla kävellessäsi ja osallistuu kaikkiin kotiaskareisiin. 

Seurallisena rotuna somalilla on yleensä hyvä olla toinen kissa tai koira seurana ja leikkikaverina, sillä aktiivisena kissana se vaatii tekemistä ja tylsistyessään keksii kyllä itselleen ajanvietettä, joka ei välttämättä omistajaa aina miellytä.

Somalikissa muistuttaa ulkonäöltään hieman kettua, sen puolipitkä turkki on kauniin lämpimän sävyinen ja ilmeessä on jotain villiä. Häntä on usein puuhkamainen ja jalassa on tuuheat pöksyt. Turkin laatu on silkkinen ja se on todella helppohoitoinen. Somaleilla on hyväksytty neljä perusväriä; riistanvärinen, punainen, sininen ja beige sekä näiden hopeamuunnokset. Omassa kasvatuksessa keskityn näihin neljään perusväriin.

FI*Vulpes somalikissat kasvavat normaalissa kotioloissa tottuen kodin ääniin ja askareisiin, ja niiden sosiaalistamiseen kiinnitetään paljon huomiota. Pentuja syntyy harvakseltaan, n. 1 pentue vuodessa ja myös kissojen määrä kotona on rajoitettu, jotta jokaiselle pennulle ja aikuiselle on riittävästi aikaa. Suurin osa kasvatuskissoista asuukin sijoitus- ja yhteisomistuskodeissa, mahdollistaen siten kasvattamisen omaa kissamäärää kotona lisäämättä, kasvatuskissoja kun ei laiteta kiertoon kasvatus"uran" päätyttyä.

YHTEYDENOTTO

Jos kiinnostuit Vulpes somalikissoista, ota yhteyttä niin kerron lisää kissoistamme, pentusuunnitelmista ja tästä ihanasta rodusta.

Minttu Ruohomäki

Pori, Finland

  • facebook
  • instagram

Kiitos viestistäsi!